Így tervezd meg a 2018-as évedet!
+ NYEREMÉNYJÁTÉK!

Szerző: Erdély Kitty

Még nincs meg következő évre a naptárad?

Akkor jó helyen jársz, hiszen most mutatok Neked három fantasztikus tervezőt, amellyel könnyedén menedzselheted a mindennapjaidat!

Vágjunk is bele!

A mai üzenetem...

Elsőként egy különleges darabot szeretnék Neked megmutatni, amely amellett, hogy betölti a hagyományos naptár funkcióit, további izgalmas dolgokat rejt.

A Paulo Coelho idézeteivel megtűzdelt könyvecske minden napra tartogat valamilyen inspiráló gondolatot. Az egyes hónapok különböző témákat dolgoznak fel, így például januárban a Választás témakörében olvasgathatsz, míg augusztusban az Elfogadás jegyében találhatod meg a Számodra leghasznosabb sorokat. 

Nemcsak tartalmilag ad többet ez a szépség, hiszen a tervezők a vizualitásra is nagy hangsúlyt fektettek. Catalina Estrada fantasztikus rajzaival lesz teljes az élmény, akinek stílusát az erőteljes színhasználat jellemzi.

Viszont ebben a naptárban nem fogsz időpontokat találni és sajnos a névnapok sincsenek benne feltüntetve, de a látvány szerintem mindenért kárpótol.


Neked való, ha...

✓... szeretsz könyvet olvasni és rajongsz az idézetekért (nem beszélve Paulo Coelho műveiről). Szerintem olykor ezek a velős, rövid gondolatok billentenek ki minket egyik helyzetből a másikba, vagy nyitják fel a szemünket, amikor döntés előtt állunk. Szóval, ha elakadnál az életben, csapd fel a naptáradat és nézd meg mit tartogat Számodra a mai nap.
✓... imádod a színeket!  Ez a naptár olyan látványos illusztrációkat tartalmaz, amelytől garantáltan Neked is megjön a kedved egy kis rajzolgatáshoz!
✓... sokat szoktál jegyzetelni! Az egyes oldalakon két-két nap szerepel egyszerre, így bőven van hely a különböző események feljegyzéséhez. 

Tervezz könnyedén!

Már egy ideje kutatom a tökéletes tervezőt, de azt hiszem most végre meg is találtam!

A Citygraph "My Planner" éves tervezője több okból is első helyen végzett nálam. Elképesztően egyedinek tartom, hogy a füzetben egy neves magyar művész, Magyar Béla rajzai díszitik az egyes hónapok oldalait. Egy különleges szemüvegen keresztül csodálhatjuk meg Magyarország legszebb részeit, amelyet most akár a táskádban is magaddal vihetsz.

Ezzel pedig elérkeztünk a második pozitívumhoz is, amely nem más mint a naptár formája. Az A/5-ös méretű spirál füzet nagyon könnyű, így ha Te sem cipelnél fölösleges súlyokat a mindennapok során, akkor ezt a tervezőt Neked találták ki!

A borítóhoz hasonlóan a tervező résznél is megjelenik az a visszafogott stílus, amely tényleg egyszerűvé és praktikussá teszi a "My Planner" használatát. Az első oldalakon az év minden napját megtalálod egy helyen. Ha tovább lapozol, akkor jön az aktuális hónaphoz tartozó lenyűgöző rajz, és utána nincs is más hátra mint a tervezés.

Itt megadhatod, az adott hónapra vonatkozó terveidet és kitűzött céljaidat. Minden hónapnál van egy táblázat, amelyre Te vezetheted fel a napokat, így egyben áttekinteheted, hogy milyen feladatokat kell elvégezned az egyes napokon. Ezután pedig egy részletes heti tervező következik, ahol napokra lebontva írhatod fel az általad fontosnak tartott dolgokat és, ha valami fontos eszedbe jut, még jegyzetelhetsz is!

Mégis, ami a legjobban tetszik a füzetben az nem más, mint az utolsó oldal. "Tiny Adventures" néven találod meg a kis kerekeket, amelyek elsőre talán nem is nyernek értelmet. Ez az az oldal, ahol összegyűjtheted az álmaidat, a vágyaidat az adott évre, és feljegyezheted a körök közepére. Az év során, ahogy előrehaladsz ezek megvalósításában, úgy színezheted ki a körök mellett található kis rubrikákat, így folyamatosan látni fogod hol állsz éppen. A jó móka mellett, még a motivációdat is fenn tudod tartani!

Egy naptár, amit annyira vártunk!

A DM Lifebook-ja minden évben hatalmas népszerűségnek örvend, és most végre az én polcomon is megpihen egy ilyen naptár.

Ez a vaskos könyv egyszerre funkcionál egy tinédzser lány naplójaként és egy tudatos nő tervezőjeként. Sokoldalúsága miatt használhatod naptárként, naplóként és tervezőként is, hiszen az alkotók szó szerint mindenre gondoltak.

Ezt a spirálos életkönyvecskét pillanatok alatt személyessé tudod tenni, hiszen rögtön a Szülinaptár oldalon az összes Számodra fontos ember születésnapját feljegyezheted magadnak.


A Lifebook minden fontos elemet tartalmaz, amire szükséged lehet:

A hónapokat áttekintheted teljes egészében, és külön jegyzetelhetsz hozzájuk egy-egy gondolatot, hiszen a Szülinaptár oldat követően szép sorban felsorakoznak egymás után.

Ezt követően heti lebontásban is követni tudod a terveidet és részletesebben feljegyezheted magadnak, milyen feladatok várnak rád. Ebben a heti tervezőben egyébként már a naptár funkció is feltűnik, hiszen az egyes napok mellett az aktuális névnapok és ünnapnapok is megjelennek.
Sőt! Még a hangulatodat is megjelölheted, és azt is feltüntetheted, hogy az adott napokon mennyit ittál.

Minden hetet követően két teljes oldal van kihagyva a jegyzetekhez, ami jól jöhet, ha általában a naptárodhoz nyúlsz, ha valamit gyorsan fel akarsz írni magadnak.

Szerintem nagyon hasznos a könyv végén található pénzügyi tervező is, ahova minden hónapban felírhatod, mennyi bevételed, vagy éppen kiadásod volt. Jelenleg én egy excel táblában vezetem, úgyhogy nagyon örültem, hogy egy ilyen oldal is belekerült a naptárba.

Ha jársz edzeni, vagy esetleg nyelvórákat látogatsz, azokat is feljegyezheted magadnak, hiszen egy-egy órarend is megtalálható a könyvben. A sulis éveimben biztos nagy hasznát vettem volna egy ilyen tervezőnek, úgyhogy, ha még a gimi vagy az egyetem padjait koptatod, mindenképpen csapj le egy ilyen Lifebook-ra!

És még mindig van mit fokozni, hiszen a naptár végén találsz bevásárlólistát, amelyre pikk-pakk felírhatod, hogy miket kell beszerezz a boltból. Ha megvagy, egyszerűen csak tépd ki a perforáció mentén és már indulhatsz is az üzletbe!

A matricákkal még személyesebbé teheted a napjaidat, amelyeket az utolsó két oldalon találsz meg. Ha imádsz fotózni és posztolni, akkor kötelező a ragasztgatás! :)

Mégis a vége a legjobb! Én hatalmas gyűjtögető vagyok, tehát apró cetliket gyártok, számlákat rakok el, így külön örültem, hogy a végén van egy mini mappa, amibe tökéletesen elférnek majd a jövő évi jegyzeteim.

Száz szónak is egy a vége: IMÁDOM!
Ha szerencséd van, akkor még be tudsz szerezni egyet-egyet belőlük a DM üzletekben 200 pontért + 990 Ft-ért cserébe!

Ahogy látod, ebben az évben nekem három naptáram is lesz! A Paulo Coelho-s könyvbe fogom gyűjteni az aktuális gondolataimat, amelyeket majd itt a blogon is megosztok veled.

A My Planner-ben lesznek a napi teendőim, illetve a munkahelyi dolgaim, amelyeket könnyedén nyomon tudok majd követni.

Végül, de nem utolsó sorban a DM Life Book lesz, amiben a sminkes időpontjaim, valamint az egyes posztok publikálásának ideje fog helyet kapni.

Ilyen felkészülten még sosem indítottam az új évet, úgyhogy kíváncsian várom az eredményt!

Ha tetszett a cikk, ne felejts el like-ot nyomni, illetve kövess Facebookon és Instagramon , hogy még véletlenül se maradj le az aktualitásokról!!
Minden jog fenntartva! Erdély Kitty blog ©2015